Kienen op internet

Kienen op internet werkt eigenlijk hetzelfde als kienen in het echt. Men kan zelf kiezen wat voor kaarten men wilt en met hoeveel kaarten men wilt spelen. De eerste ronde zal men spelen voor een rijtje en de tweede ronde voor een hele tabel. Bij de meeste online kienspellen vallen de ballen aan de zijkant van het scherm naar beneden. Automatisch worden de nummers op de kaart die gelijk zijn aan de nummers op de ballen op de kaart weggestreept. Men hoeft zelf dus niets te doen, waardoor men ook geen fouten kan maken. Het is vaak mogelijk om te chatten met de andere spelers. Dit maakt het spel erg gezellig. Hierdoor kan men ook gemakkelijk aan nieuwe contacten komen.

Gratis kienen

Op veel websites wordt kienen gratis aangeboden. Het nadeel is dat men dan geen prijzen kan winnen. Op deze manier kan men het spel echter wel heel goed leren. Vaak krijgt men bij een gratis spel een goede uitleg van de online spelleider. Zo komt men te weten hoe het spel het beste gespeeld kan worden.

Kienen om geld

Als men eenmaal weet hoe het spelletje werkt, kan men ervoor kiezen om te kienen voor geld. Bij veel websites krijgen nieuwe spelers een bonus als ze dit willen proberen. Vaak zijn de kaarten niet zo duur. Men kan meestal kiezen voor kaarten van tien, vijfentwintig of vijftig eurocent. Er is een mogelijkheid om meerdere kaarten aan te schaffen voor een spel, zodat de kans om te winnen groter wordt. Degene die heeft gewonnen krijgt meestal een geldprijs. Vaak is er ook nog de mogelijkheid om een jackpot te winnen. Dit is een grote geldprijs die steeds meer oploopt.

Kienen

Kienen is een spel dat veel overeenkomsten heeft met bingo. Het is een kansspel voor meer dan één spelers. Net als met bingo heeft iedere speler een kaart met cijfers. Als de computer een getal trekt dat op de kienkaart staat, wordt dit cijfer automatisch afgestreept. U heeft het spel gewonnen als er een rij of de volle kaart is weggestreept. De computer weet of het om een rij of de kaart gaat. Bij online kienen speelt u in drie ronden, voordat de kaarten weer worden vernieuwd.