Spelregels kienen

Elke speler krijgt kaarten met een bepaald aantal nummers. In het spel zitten negentig balletjes met de getallen van een tot en met negentig. Deze balletjes zijn zichtbaar op het scherm als ze vallen en de nummers aangeven die automatisch worden afgestreept. De ballen worden random door de computer getrokken, dat wil zeggen dat er geen systeem is waarmee de reeks van cijfers kan worden voorspeld. De computer heeft ze als het ware goed door elkaar geschud. Het spel is opgedeeld in drie verschillende rondes waarbij de volle kaart als laatste een grote prijs geeft. Bij kienen wordt gespeeld om geldprijzen, ook als u gratis kienen speeld kunt u die prijzen winnen, gebruik de bonus dus altijd goed en win uw eerste grote prijs.

In de eerste ronde kan men een kleine prijs winnen. Degene die als eerste een rijtje met vijf nummers heeft bedekt, heeft gewonnen. Als de computer een balletje heeft getrokken en het nummer heeft afgeroepen, kijkt iedere speler of hij dat nummer op zijn kaart heeft staan. De computer heeft echter al het nummer afgestreept voordat u in staat bent om dit te zien. De snelheid waarmee dit gebeurd is ongelofelijk. U ontvangt bij kienen een prijs als u een volledig rijtje vol heeft.

Als deze ronde voorbij is, gaan we op zoek naar de volgende winnaar, degene die als eerste nu twee rijen vol heeft ontvangt de tweede prijs, in deze ronde wint u een grotere prijs dan die uit de eerste ronde. In deze ronde zal de computer weer automatisch balletjes trekken en nummers afstrepen. Iemand dient “KIEN” heeft is ook deze ronde voorbij, we gaan door naar de laatste ronde, die van de volle kaart. De winnaar ontvangt bij een volle kaart een mooie geldprijs.

Spelregels van live kienen

Live kienen verschilt van online kienen

Alleen bij kienen in het echt bestaat een valse kien. Als iemand “KIEN” heeft geroepen, wordt door de spelleider gecontroleerd of de speler de ronde inderdaad heeft gewonnen. De nummers van de rij of de tabel waarmee men heeft gewonnen, dienen allemaal afgeroepen te zijn. Als dit niet het geval is spreekt men van een valse kien. Ook als men pas na trekking van het volgende getal “KIEN” heeft geroepen.

Bij een valse kien worden de fiches die in de tabel staan waarmee de speler zou hebben gewonnen door de spelleider verwijderd. Die speelronde mag de speler niet meer met die tabel spelen. Als de speler wel eerlijk heeft gespeeld, wint hij een prijs. Bij Online kienen bestaat geen valse kien, hier houdt de computer alles bij en die maakt geen fouten. Online kienen is leuk om te spelen, probeer het maar eens.

Kienen of bingo

De spelregels van live kienen en bingo hebben een aantal verschillen. Zo speelt men met bingo eerst voor een rij, dan voor twee rijen en dan voor de gehele kaart. Met kienen speelt men enkel voor een rij en dan meteen voor de gehele kaart. Aan het einde van het spel bingo gooit men de kaart weg, terwijl men de kaart met kienen ook nog gebruikt voor de volgende ronde. Tevens wordt bij een valse kien enkel de fiches van de desbetreffende tabel verwijderd, terwijl bij bingo de gehele kaart wordt vernietigd.

Dan is er als laatste nog het verschil dat iemand bij de eerste ronde van bingo al zou kunnen winnen nadat er vier balletjes zijn getrokken, aangezien er in de middelste kolom maar vier getallen staan. Bij kienen kan dit pas nadat er vijf balletjes zijn getrokken, omdat er in iedere kolom vijf getallen staan. Online kienen en online bingo is echter gelijk, het spel gaat dan volgens de bingo spelregels.

Beginnen met kienen

Wilt u online kienen dan krijgt u alle uitleg tijdens het spelen op internet. Bij BingoCams zijn de spelleiders steeds aanwezig om u de spelregels en mogelijkheden uit te leggen. Ga naar de site en schrijf u gratis in. Er ligt 5 euro klaar om te beginnen met online kienen.